Featured

Acabat el termini de presentació d’originals

 

1rs Premis de Conte i Il·lustració

NATÀLIA SALLÉS – 2019

Acabat el termini de presentació d’originals, ens plau publicar la llista de treballs presentats i la seva procedència geogràfica, segons el segell de correus. Si els autors els han portat personalment, hem considerat que vénen de Terrassa, a l’espera que el jurat celebri la reunió i puguem obrir les pliques.

Les deliberacions tindran lloc després de Setmana Santa. Els contes seleccionats els anunciarem en aquesta pàgina, si bé els tres guanyadors seran avisats telefònicament dies abans de l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc a la Biblioteca Central de Terrassa (Passeig de les Lletres, 1), el dissabte 18 de maig a les 6 de la tarda, durant el decurs d’una gran festa de les lletres a la qual esteu tots convidats.

Els contes guanyadors i finalistes els inclourem en l’edició del llibre que publicarem el maig de 2020, coincidint amb la segona edició del premi.

Només ens queda donar-vos les gràcies per haver participat al NATÀLIA SALLÉS i desitjar-vos tota la sort del món.

Aquests són els treballs aspirants als 1rs Premis de Conte i Il·lustració NATÀLIA SALLÉS :

Contes

1.Seguint el rastre (Sabadell)

2.Torno a casa (El Pla de Santa Maria)

3.Famílies com cal (Igualada)

4.Postal de Dubrovnick (Barcelona)

5.Il·lusionari (Manresa)

6.Els bons amics (Granollers)

7.El llagut a la deriva (Sabadell)

8.El Miquel Viu i el Miquel Mort (Sabadell)

9.Banys (Sant Boi de Llobregat)

10.L’arc de Sant Martí (Terrassa)

11.Dolça Mar (Sant Cugat del Vallès)

12.La cua (Terrassa)

13.Retalls de felicitat (Terrassa)

14.Mamá (Terrassa)

 

Il·lustracions

1.Banys (Sant Boi de Llobregat)

2.Paisatge (Barcelona)

3.Cavallera de nobles armes (Terrassa)

Anuncis

NATÀLIA SALLÉS ROCA

La Natàlia Sallés era terrassenca, tenia trenta-nou anys, es va llicenciar en dret a la Universitat Autònoma, i en acabar, s’especialitzà en dret internacional.

           Va treballar al serveis jurídics de l’Ajuntament de Terrassa i després al Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, com a responsable d’assumptes parlamentaris.

           Els últims anys de la seva vida va estar vinculada professionalment a la Sindicatura de Greuges de Terrassa, com adjunta a Beta Marquès, la síndica de la ciutat.

           Aficionada a la lectura i l’escriptura, la Natàlia estimava les paraules, estimava les històries i estimava els llibres. Així va ser com l’any 2009 va impulsar, de la mà de Josep Gòrriz, el curs de lectura i el taller de contes de l’escola El CIM.

Foto Natàlia

           Aquest mateix any, l’abril de 2009, va guanyar el 1r premi del certamen literari que l’AMPA de l’escola va organitzar per Sant Jordi, amb el conte EL FIL VERMELL, una història personal sobre les forces externes que condicionen les nostres vides, lligada a la tradició xinesa, de la qual és originària la seva filla, l’Alina Sui.

           La Natàlia era una persona positiva, transmetia il·lusió i entusiasme en tot allò que feia, com la fotografia, el patchwork i les manualitats amb els més petits. El Nadal de 2012 va proposar un taller de manualitats a l’escola El CIM, amb la seva germana Elisabet. Va ser un èxit, ha tingut continuïtat i atreu l’interès de molts alumnes de primària.

           Però la vida sovint es mostra implacable i el gener de 2013 la Natàlia ens va deixar. D’hora, massa d’hora. Ho va fer estenent un fil molt llarg, un fil vermell que ens manté encara fortament lligats a ella i a les persones que va estimar.

           Els Premis de Conte i Il·lustració són un sentit homenatge a la figura de la Natàlia; d’aquesta manera el seu record perdura, vinculat a la literatura i a l’art, que ella va estimar tant.

Família de Natàlia Sallés

Premsa

 

Àudio de presentació dels premis  al programa “EL SUBMARÍ” de La Ràdio Municipal de Terrassa

DIARI DE TERRASSA

http://www.diarideterrassa.es/terrassa/2018/11/15/cim-presenta-premis-natalia-salles/97156.html

IMG-20181118-WA0009

MALARRASSA

https://malarrassa.cat/2018/11/18/els-primers-premis-de-conte-i-illustracio-natalia-salles-shan-presentat-coincidint-amb-el-dia-internacional-de-lescriptor-perseguit/

PROMOCIÓ DEL LLIURAMENT DELS PREMIS

Lliurament primer premi conte Natalia Salles

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS:

CANAL TERRASSA

 

Ma Pilar camarero guanya premis Natalia Salles

DIARI DE TERRASSA 

image001

PROMOCIÓ DEL LLIURAMENT DELS PREMIS

Dissabte 16/05/19 s’han lliurat els premis a la BCT

Lliurament 1er premi conte Natalia Salles

 

 

 

 

 

 

1rs Premis de Conte i Il·lustració NATÀLIA SALLÉS

Convocatòria

Coincidint amb el Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, aquest dijous 15 de novembre, a les 7 de la tarda, a la Sala d’Actes de l’escola s’ha fet pública la primera convocatòria dels 1rs Premis de Conte i Il·lustració NATÀLIA SALLÉS, organitzats pel Curs de Relats Natàlia Sallés, amb el patrocini d’HP Inc.

Davant dels mitjans de comunicació, membres del jurat, familiars de Natàlia Sallés i públic en general, Teresa Claret, directora de l’escola, ha argumentat una sòlida defensa de l’escriptor perseguit i ha celebrat la iniciativa.

A continuació, Dèbora Sales ha fet una càlida semblança de la figura de Natàlia Sallés, artífex de la posada en marxa del Curs de Relats i el Club de Lectura. Josep Gòrriz ha afirmat que la qualitat i honestedat del jurat determinen el prestigi d’un premi i ha presentat els membres del jurat literari.

Dèbora Sales, presidenta d’aquest jurat, ha donat les claus de la seva formació i capacitació per seleccionar i guardonar els millors relats. Seguidament, Sílvia Samaniego, presidenta del jurat artístic, ha reivindicat la figura de l’il·lustrador perseguit i ha resumit la trajectòria professional dels membres del seu jurat.

Dèbora Sales, en absència d’Emili Serra, directiu d’HP Inc., ha justificat el compromís del patrocinador amb la creativitat i la difusió i internacionalització dels premis, sobretot el d’Il·lustració, que arribarà a les delegacions que té aquesta empresa a tot el món.

Finalment, Teresa Claret ha encoratjat a la participació amb la garantia que les obres presentades s’analitzaran amb la professionalitat i el respecte que mereixen.